Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Palauttelua, banketti ja pakkaus

Lisätty 12.10.2016

Kisan jälkeen palautusruokaa, hetken jutustelua suomalaisten kanssa, nopeasti perheen pariin, pyörän nouto jopa ennen määräaikaa ja kämpille kaupan ja pienten ketunlenkkien kautta kun Ali’i drivellä oli vielä juoksun aloittajia ja tiesulut. Tarkoitus oli tulla yöllä maalisuoran bileisiin, mutta aika väsynyt perhe oli eikä liikenneruuhka huvittanut. Paljon napostelua, puolikas sixpäkki, nuojumista ja yrittämään nukkumaan, ei tosin uni maittanut.

 Osa suomalaisista itsensä voittajista matkalla bankettiin.Osa suomalaisista itsensä voittajista matkalla bankettiin.

Sunnuntaina aluksi ahkeraa pakkaamista, hieman uima-altaalla, vähän shoppailua ja sitten muita suomalaisia tapaamaan ennen bankettia. Banketti oli parempi kokemus kuin torstain tervetulobileet, mieleen jäi Kaisa Lehtosen upea viides sija, Daniela Ryf:n hienosti rakennettu puhe, Andrew Messickin jakama hetki Langen maaliintullessa esittämä anteeksipyynnöstä Mark Allenille juoksureittiennätyksen viemisestä, Jan Frodenon pari tarinaa, ja Dave Scott & Mark Allen yhdessä jakamassa palkintoja. Banketin jälkeen vielä lisää pakkaamista, hieman jo meinasi iskeä epätoivo mahduttaa kaikkia kamoja laukkuihin. Aamulla onnistui paremmin, tarkalle tosin meni ettei jouduttu jo tässä vaiheessa neljättä laukkua ostamaan. Kentällä jännitys tiivistyi kun oltiin jo jäämässä ylibookatusta koneesta kunnes löytyi neljäskin vapaaehtoinen joka viivytti lähtöään $500 lentoyhtiön lahjaa vastaan. Tätäkin kirjoitan siis koneessa kohti Losia jossa pari päivää lomailua ja sitten kotiin.

Naisten pro palkintopalli.Naisten pro palkintopalli.

 

Lue kokonaan »

Kisaraportti

Lisätty 11.10.2016

Lentokoneessa sain kirjoiteltua kisaraportin, tuli melko pitkä, joten laitetaan tähän vielä tiivistelmä:

Fiilis rauhallinen, homma hyvin hallinnassa. Uinti vahva, pyöräily kuuma, tuuli kohtuullinen, mutta kääntyi hidastavaksi. Tehot ja varsinkin nopeus alakanttiin. Juoksu ok, mutta takareisikramppi hidasti. Tyytyväinen olen lopputulokseen, uudestaan ei tarvitse tulla korjailemaan.

Pitkä versio (kuvat FinisherPix):

Aamulla herätys melko myöhään 4:20, aamiaista, aurinkorasvaa jne. kaikessa rauhassa. Lapsetkin mukaan samalla ja liikkeelle melkein aikataulussa. Kisapaikalle siirtyminen jäi kuitenkin pikkaisen viime tinkaan ja numerotatskojen laittoon jonottaessa meni puoli tuntia. Siltikään jonottaessakaan ei jännitys noussut, ennemminkin sain itseäni vielä rauhoitettua. Viimeisten joukossa olin, tatskan sain vajaa puoli tuntia ennen starttia, mutta se riitti hyvin pyörän valmisteluun, pukemiseen, jne. Ei tosin jäänyt ylimääräistäkään aikaa enkä nähnyt pro lähtöjä (enkä kuuluisaa kuvaa merikilpikonnasta heidän allaan). Etenin lössin mukana, kellonkin jätin pussiin, rauhassa muiden mukana n. 10min ennen starttia veteen, lasien pidon tarkastus, ja sitten uimaan lähtöviivalle. En ollut saanut tehtyä perusteltua päätöstä paikasta lähtölinjalla, niin menin vain sen mukaan missä näytti olevan tilaa. n. 10m laiturista, kolmisen metriä eturivistä, paraatipaikka, mutta oletin tulevan melkoista painia kun pystyssä odottajat menevät vaakaan uimaan. Aikaa odotella oli aika paljon, mutta mikäs siinä oli kellutellessa, vettä polkiessa.

 

Paukusta uimaan, vähän tuli kolhuja, mutta yllättävän vähän. N. 100m jälkeen oli jo hämmästyttävän rauhallista. Kirkkaassa vedessä oli helppo katsella peesejä, eikä aallokko häirinnyt. Vedot sain pidettyä aika rentoina, tekniikkaankin ehti vähän panostaa. N. kilsan kohdalla leveä lähtörintama sitten alkoi tiivistyä ja kontaktia tuli suorastaan enemmän kuin alussa. Pari potkua naamaan ja pientä vuotoa laseihin, mutta ei tarvinnut tyhjentää. Kääntöpaikan jälkeen ryysis rauhoittui taas, ehkä oma ryhmä ajautui hieman ulos. Heti kohta käännöksen jälkeen vasen jalkapohja ilmoitti krampin tulosta. Niitä on ollut nyt koko syksyn ja vähän huolestutti. Vauhti alas, pientä jumppaa ja rentoutusta, ja onneksi se laukesi, ryhmä tosin karkasi sen 10m ettei kannattanut enää lähteä repimään kiinni, suunnistin sitten keskemmälle toisen ryhmän sekaan. N. kilsa ennen loppua aloin olla vähän jojon päässä, hetkittäin tuli eroa peesiin ja piti vetoon keskittyen repiä kiinni. Huomasi miten peesatessa ei pysty pitämään vetoa puhtaana. Kädet alkoivat väsyä, ja oikean pohkeen krampinalku sitten taas pakotti lyhyeen hidastukseen juurin ennen uintimaalia. Sekin onneksi meni hyvin ohi. Uinti kaiken kaikkiaan vahva, 1:10:49 oli parempi kuin odotin. Reitti oli ilmeisesti nyt oikeammin sen 3,86km eikä noin 4 niinkuin aiemmin.

Uintimaalissa uimapuku pois ja kisapuku ylös.Uintimaalissa uimapuku pois ja kisapuku ylös.

 

Rampissa uimapuku alas ja kisapuvun hihoja kiskomaan, hyvin sujui, mitä nyt järjestäjien avustajat vaihtoteltassa vähän tulivat sotkemaan vaihtoa.

 

Pyöräilyn alussa tuntui nihkeältä, nopeus vaisu, mutta watit ok. Alkuun ylämäki ja vastatuuli, Kuakinin päässä kun käännyttiin takaisin, niin vaihteet loppuivat kättelyssä kesken, 65+ oli vauhtia. Queen K:lle kun päästiin, niin edelleen oli myötäistä ja vauhti hurja. Tuntui taas liian helpolta. 40km kohdalla lentokentän nurkalla sitten yhden harjanteen ylitys muutti kaiken, vastatuuli iski takaisin ja isoa eturatasta ei sitten tarvinnutkaan tuntiin edes alamäissä. Samalla aurinko alkoi porottaa kunnolla ja vedellä lotraaminen alkoi. Jokaiselta juottoasemalta vesipullo ja melkein joka asemalta urheilujuomaa pillipullo täyteen. Neste upposi ja patukoita lisäksi. Syke vain pysyi korkealla, watit vähän alhaalla.Queen K pyöräosuudenpaluumatkalla.Queen K pyöräosuudenpaluumatkalla. Samaa vauhtia menijöitä oli paljon, erilaiset kuskit kun menivät ala- ja ylämäkiä eri vauhtia, niin ohituksia oli paljon suuntaan ja toiseen. Tuomareita oli jonkun verran peesejä katsomassa, mutta ei oikein tarpeeksi, ainakin kaksi löyhää peesilössiä meni ohi. Hawin nousussa ja varsinkin laskussa sitten porukka alkoi harveta. Laskun jälkeen vasta sain sykkeen tasaantumaan normaalille tasolle, jopa vähän alle. Kawaihaen tuulensuojaisessa nousussa pyörän mittari näytti 40C ja tunnekin oli varsin kuuma, mutta siitä taas loput ˜50km sivuvastainen viilensi. Hieman tunsi itsensä huijatuksi kun sitä paluumatkan odotettua myötätuulta ei tullutkaan vaan oli kääntynyt takaisin sivuvastaiseksi, ja keskari ei noussutkaan vaan laski. Viimeinen 10km oli aika vaikeaa, juoma loppui kesken kun huoltopisteet loppuivat. Vessaankin alkoi olla jo pakko päästä. Pyörä 5:30 (keskarit 32.8km/t, 141BpM, 195W, NP 209W). Hitaampi kuin toivoin, mutta niin se oli muillakin. 45 minuuttia enemmän kuin Barcelonassa samalla matkalla ja teholla.

 

 

Toisessa vaihdossa sitten vessareissu, vaihtoteltassa vähän sähläystä pussin kanssa, ja matkaan. Lippiksestä löytyi geelien seasta varpaiden voiteluun käytetty sinkkivoideputki (meni onneksi roskiin eikä suuhun…). Juoksu alkaa pienellä nousulla, eikä tuntunut hyvältä, halusin kuitenkin lähteä reippaasti. Toinen kilsa tasaisella Ali’i drivella alkoi sitten kellon mukaan kulkea mukavasti vaikkakaan ei helposti. Päätin noudattaa “unelmavauhtia” juoksussa ja menin tasaisia 4:40-4:45 kilometrejä vaikka tiesin pystyväni niitä vain tasaisen osuuden. Juoksuosuuden alkua.Juoksuosuuden alkua.Rannan pätkä tuntuikin “ihan hyvältä” ja mielessä laskeskelin tasaisen hidastumisen vauhteja 10:30 loppuaikaan. Kannustusta riitti omilta ja vierailta. Jokaisella huoltopisteellä (1,5-2km välein) mukillinen Gatoradea, vähän vettä suuhun ja päälle. Pari mukillista jäitä jaettuna lippikseen ja puvun kaulasta ja niskasta sisään. 15km kohdalla kun reitti irtosi rannasta pienellä nousulla iski yllättävä kireys oikeaan takareiteen, vauhtia vähän pois ja heti kohta Palanin kova jyrkkä nousu varmuuden vuoksi pääosin kävellen (kannatti siinä kävellä muutenkin). Siitä sitten Queen K:lle pitkille puuduttaville suorille ja loiviin pitkiin mäkiin. Takareisi kramppasi kevyesti, parilla venytyksellä ja kävelyaskeleella kuitenkin selvisin. Vauhtia piti kuitenkin pudottaa 5:10/km tietämille jo nyt ja 10:30 tavoite karkasi heti. Loppumatka oli sitten vain toteutusta väsymystä ja tuskaa vastaan, askel kerrallaan, jäähdytykseen ja juoman&energian upotukseen keskittyen. Energy lab:iä on moni pelotellu, olihan se kuuma mäki, mutta alamäkikin huomioiden ei paljoa hidastanut. 10:40 oli seurava aikaraja, se menisi kevyesti jos vain pysyi juoksulla, ja hyvin pysyi. Ylämäkikilsatkin alle 6/km. Palanin päältä alamäkeen loppukiriä, edelleen mietin vain senhetkistä nopeutta, vasta Ali’i driven loppusuoralle kääntyessä aloin nautiskella maaliintulosta, ”kiri” loppuun asti ja tuuletukset vasta viivalla. Juoksu 3:46, ei vauhdikasta, mutta ei sitä voinut olettaakaan, kova pyöräosuus, helle ja mäet ottivat veronsa.

Maalin riemua.Maalin riemua.

 

Loppuaika 10:37:29, oma odotusaika oli 10:20, eli sikäli hieman pettymyt, mutta mikään ei jäänyt kaivelemaan. Vaihdoista olisi voinut ottaa vähän pois vaihtoharjoittelulla ja _jos_ juoksukrampit olisi osannut ennakoida, niin tasaisempi vauhdinjako olisi voinut pari minuuttia tuoda. Kunto olisi toki voinut olla parempi, kunnonajoitus ei tänä vuonna onnistunut kuten viime vuonna, 12 kuukauden valmistautuminen oli niin pitkä, että kuntohuiput eri lajeissa tulivat taas eri aikoihin kuten monesti ennenkin.

 

Hieno oli käydä, mutta tuskin tulee intoa tulla toiste. Samanmittaisia kisoja on lähempänä ja halvemmalla. Tämän kisan suuruus tulee huippujen läsnäolosta, kovasta tasosta ikäsarjoissa, historiasta, kisahulinasta, uskomattomasta määrästä talkoolaisia ja tietysti rajuista olosuhteista. Mikään niistä ei ole sellainen syy jonka takia haluaisin _uudestaan_ tänne maksaa ja matkustaa.

 

Tässä paluulennon vieruskaveri kovasti kehuu maastotriathloneja ja XTerraa, siinä voisi olla ideaa _jos_ innostuisi maastopyörän hommaamaan. En kuitenkaan nyt ala suunnittelemaan mitään ensi kesäksi. Katsotaan sitten lähempänä mihin innostuu ja missä kunnossa jalat ovat.

Lue kokonaan »

Been there, done that!

Lisätty 09.10.2016

Pikainen kisaraportti ennen bankettiin lähtöä. Tärkeimmät ensin, kisa kunnialla läpi, päivän kunnon mukainen maksimisuoritus.

Ennen kisaa olo oli suorastaan yllättävän levollinen vaikka tiedostin päivän olevan rajuin urheilusuoritus mitä olen kokenut. Kisan aikanakin luottamus oli vahva eikä mitään epätoivoa tullut vaikka vaikeaa oli.

Pieniä ongelmia kisan aikana, kaikki kuitenkin ratksesivat ilman merkittävää aikahävikkiä. Aika 10:37:29 ei ole ihan sitä mitä lähdin hakemaan, lihakset eivät olleet huipputikissä eikä keli kovin nopea. Pyörän mittari näytti jopa 40C kisan aikana, todellinen lämpö vaihteli ehkä 30->37->32. Mikään ei jäänyt kaivelemaan, hieno oli kertaalleen tämäkin kokea. Hellteessä urheilu on ihan eri laji, ei oikein minun laji...

Maalisuora.Maalisuora.

Hieman viivettä päivityksissä kun nettiyhteys on pätkinyt ja ollut muita kiireitä...

Kirjoitan kunnon raportin kun ehdin, ehkä jo huomenna lentokoneessa.

Lue kokonaan »

Torstaina muutto, hulinaa ja nettikatvetta

Lisätty 06.10.2016

Torstaille tuli aikamoisesti ohjelmaa ja nettikatvetta joten päivitys nyt vähän myöhemmin.

Aamulla vielä pikainen lenkki uimalla ja pyQueen K pyörän ohjaamosta.Queen K pyörän ohjaamosta.örällä. Queen K:lla oli aamulla suorastaan ihanneolosuhteet, kevyehkö tuuli ja 30C. Otin GoPron mukaan ja roiskin sokkona ympäriinsä. Muut nautiskelivat vielä altaalla. 

Aamupäivällä pakkaus ja huoneen luovutus. 100+kg tavaraa 100+ m^2 kämpästä on urakka pakata... Matkalla Konalle poikkesimme vuorella yhdellä Konan sadoista kahviviljelmistä.Optinen kahvipapulajittelija.Optinen kahvipapulajittelija. Tämä Konan ja Amerikan korkeimmalla sijaitseva ja harvoja luomutiloja, ja melkoista best-of-the best valkkausta tuntuu olevan laatukin. Usean perinteisen lajittelu- ja käsittelyvaiheen jälkeen pavut vielä lajitellaan yksitelleen optisella lajittelijalla värin mukaan. Hintataso sen mukainen, mutta kiertoesittely oli hyvä ja ilmainen, niin piti näytepussit ostaa. 

 

 

Konalla syönti, ruokaostokset, parturissa käynti ja majoittuminen uuteen huoneistoon n. 2km kisakeskuksesta, mutta mukavasti juoksureitin varrelle. Siitä suunnilleen samantien kisan avajaisbankettiin ja kisainfoon. Muutama suomalainen löytyi portilta seurueeksi.

AvajaisbankettiAvajaisbanketti

Tämän asunnon netti vaati vähän viritystä ja laitteiden määrä on rajattu joten päivitykset jäivät. Eikä olisi ollut aikaakaan. Perjantaina sitten virittelin lisäksi omaan 4G-WLAN -mokkulaan paikallisen liittymän, niin perhe pääsee lauantaina seuraamaan kisan etenemistä. 

Kisan seuraaminen onnistuu ironman -live:stä, linkki ylävalinkon linkit-sivulla.

Tähän blogiin kommentointi olisi onnistunut vain siten, että kommentoijat olisivat rekisteröityneet ja mainoksia olisi syötetty väliin, en halunnut. Kommentteja ja kysymyksiä voi heittää sähköpostilla (@juvaste.fi), WhatUp:lla (Simo, Sami, Henni), KarU:laiset vaikka KarU:n FB-sivulla.  Varmaan Twitterin @sjuvaste tavoittaa myös.

Lue kokonaan »

Rauhallisempi päivä.

Lisätty 05.10.2016

Sami ihmetteli viiden aikaan, että päivä kohta mennyt eikä ole tehty mitään. No jotain sentään, syöty, levätty, syöty, uitu ja syöty. Terassilta voi bongailla lintuja, haikara kurkki nurmikolla ja pienillä linnuilla tuntuu olevan poikasia ruokittavana. Kisavarusteita vähän järjestellty ja illalla aloitettu kamojen kasaamista kun huomenna vaihdetaan majoitusta kisapaikalle Kailua-Konaan. Samanlainen huoneisto pitäisi olla, mutta 2km kisakeskuksesta.

Aamupäivä oli taas aurinkoinen ja tuulinen. Kävin kevyen lenkin harjoittelemassa vaihtoja (1+20+6km), vaihdot tuplana. Queen K:n laavakentällä pyörän mittari näytti 39C, se tosin pari astetta valehtelee... Vastatuuleen pienellä eturattaalla alamäetkin. Takaisin myötäiseen sitten ylämäet isolla. Maanantain lenkki tuntuikin liian helpolta.

 

Iltapäivisin pilviä ilmestyy, mutta aurinko tuntuu polttavan silti. Kisaan on varattu kunnon suoja-aineet. Riemannin 50+ aamusta, tarvittaessa vauhdista lisää kertoimella 100. 40% sinkkioksidi voitelee suolavettä kestäen...

Suojaa suolaa ja aurinkoa vastaan.Suojaa suolaa ja aurinkoa vastaan.

Illalla oli pitkästä aikaa pilvissä rako nähdä Mauna Kean huipun observatoriot. Kuvanottoa zoomilla haittasi tuulessa heiluva tukipuu ja pieni usva välissä.

Mauna Kean huippu.Mauna Kean huippu.

Lue kokonaan »

Kailua-Konan hulinaa

Lisätty 04.10.2016

Tiistai oli reissun tähän asti aurinkoisin ja kuumin päivä, aamupäivän otimme rennosti kävelyllä ja altaalla. Puolen päivän jälkeen sitten kisakeskukseen, Kailua Konan kaupunkiin. Kontrasti rauhalliseen Waikoloaan oli melkoinen, ruuhkaa ja hulinaa keskustan täydeltä. Ensin kisarekisteröityminen, materiaalin nouto ja vilkaisu kisakauppaan.

Nimi taulussa.Nimi taulussa.

Lounaaksi meksikolaista, minä tosin vielä tänään salaatilla, jälkkäriksi IHOP:n pannukakkuja (minä vain maistoin). Pyöräkaupasta hakemaan pari CO2 -patruunaa, DeSoto:n Kona-teemainen asu. Kauppias ryhtyi välittömästi uutta pyörää myymään. Olin jo kuvetta (tai jotain)  kaivelemassa laukusta kun Hannele tuli toppuuttelemaan ja huomasin sitten minäkin levyjarrut, ei niitä triathlonissa tarvita. Tyydyin kaivamaan kameran, ei ole materiaalit tasaisia, salamavalossa ei näytä ollenkaan hyvältä, ei ainakaan $14,999 arvoiselta.

Cervélo P5XCervélo P5X

Lopuksi vielä kisailijoiden paraati maittain, Nations Parade. Kansanedustajakin kansaa edustamassa.

Nations ParadeNations Parade

Huomenna alkaa tankkaus, kyllä leipä ja muu maistuu kun on pari viikkoa ollut vähemmällä hiilihydraatilla ja enemmällä rasvalla.

Lue kokonaan »

Pyöräreitin tiedustelu

Lisätty 03.10.2016

Maanantai aamuna ajoin autolla Kawaihae:hen ja sieltä käsin ajoin kisareitin tärkeimmät mäet. Ylämäet kisateholla, muuten vähän rennommin. Hawista takaisinpäin 10km 50+ km/t rullaillen. Olin pari tuntua aikaisessa eikä tuuli ollut alussa kovin kova, lopussa kyllä ihan riittävä. Jalat ovat parempaan päin ja Suomen oloihin mitoitettu tuttu 12-23 takapakka riitti ihan hyvin, parissa kohtaa joutuu vähän puristamaan, mutta varuilta mukaan otetusta 12-27 -mäkipakasta puuttuvan 53/18 suosikkivaihteen puuttuminen ei houkuta. Kisassa ylämäet puristaen ja alamäet keventäen keskari tullee olemaan 33.x km/t.

Ma lenkki 79.3kmMa lenkki 79.3km

Lue kokonaan »

Maanantaista tuli ajelupäivä

Lisätty 03.10.2016

Jos jotain nähtävyyttä tällä saarella oli "pakko" nähdä, niin toimiva tulivuori ja aktiivinen laavavirta. Tiedossa oli, että ovat hieman kaukana toisella puolen saarta, joten maanantai oli kutakuinkin ainut mahdollinen päivä. Tulivuoren opastuskeskus ei ole aamupäivin auki, joten läksimme puolen päivän jälkeen aamulenkin jälkeen). Mauna Kea:n ja Mauna Loa:n välistä saaren halki Hiloon. Ilmasto vähän vaihtui -- vuoret kun ovat 4,2km korkeita ja niiden välinen satulakin reilu 2km. Alamäessä alkoi ensin tihuttaa ja Hilossa tuli reippaitakin kuuroja. Hilossa pikainen ateriointi ja siitä kohti Volcano:a. Matkalla piipahdimme ihailemassa orkideajalostamoa, "muutama" kuva tuli napattua heidän omista hybrideistään.

Laavavirran alapään risteys tuli missattua, eikä ollut enää intoa tehdä lisälenkkiä sateessa joten se jäi. Sensijaan kävimme vilkaisemassa amerikkalaismallisesti saatuvettavat (autolta max 10m) tulivuoren huipun/kraaterin jossa pimeällä kai näkyisi laavan hehkua ja muutaman höyryaukon. Kuumat höyryt mukavasti lämmittivät viileässä tihkusateessa.

Tulivuoren kraaterin rikkisavutTulivuoren kraaterin rikkisavut Ulkoilmahöyrysauna Ulkoilmahöyrysauna

Tulivuorelta lähtiessä Here -maps ehdotti, suorastaa vaati ajamaan takaisin Hilon kautta. Kartasta katsoen vaihtoehtoinen reitti Kailua-Konan kautta "ei voinut olla paljoa pidempi", joten lähdimme sieltä. No, olihan se vähän pidempi ja varsinkin kiemuraisempi ja mäkisempi, mutta kyllä Here:n navigointiehdotuksessakin oli omituinen yli puolen tunnin turha lenkki Konan ja Waikoloan välillä. Loppu pimeässä vuoristoteitä. Porukka oli aika väsynyttä kun olimme heränneet ja nousseet aamulla turhan aikaisin, osa 02, viimeinenkin 04. Kämpille palattua suoraan nukkumaan ja hyvin sitä unta sitten vielä riittikin, melkein viiteen... Vähän turhan pitkä oli kyllä päivä tähän väliin.

Lue kokonaan »

Hyvää huomenta

Lisätty 02.10.2016

Ensimmäinen yö (eli sunnuntaipäivä Suomen aikaa) nukuttiin kaikki sikeästi. Tähän asti ainakin aikaeroon sopeutumisstrategia meni nappiin. Herääminen pirteänä auringonnousun aikaan, aamukävely ja aamiainen maistui.

Waikoloan rantaa juuri ennen auringonnousua. Musta laavakivi ja valkoinen koralli tekevät hienon kontrastin.Waikoloan rantaa juuri ennen auringonnousua. Musta laavakivi ja valkoinen koralli tekevät hienon kontrastin.

Lue kokonaan »

Onnellisesti perillä

Lisätty 02.10.2016

Perillä ollaan kaikkine tavaroinemme.

 Amerikassa autotkin ovat suuria, pyörälaukku, pari isoa matkalaukkua ja muita pienempiä laukkoja meni heittämällä peräkonttiin.Amerikassa autotkin ovat suuria, pyörälaukku, pari isoa matkalaukkua ja muita pienempiä laukkoja meni heittämällä peräkonttiin.

Istumalihakset kipeänä, mutta muuten matka meni sujuvasti, lennot kutakuinkin ajoillaa, ei jonotuksia kentillä, vuokra-auto löytyi, majoitukseen päästiin sisään ja kaupasta illalla ilta- ja aamupalatarpeet. Island Gourmet Market oli nimensä veroinen, varsinkin hinnoiltaan.

Huoneistossa mahtuu myös toistasataa neliötä, ja muutama oma rauhallinen parveke, maisemat Mana Loa:lle ja golfkentälle.

Huoneistossa oli myös odottamassa pieni tervetuliaispaketti:

PowerTap C1 wattimittari.PowerTap C1 wattimittari. 

Lue kokonaan »