Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Maanantaista tuli ajelupäivä

Lisätty 03.10.2016

Jos jotain nähtävyyttä tällä saarella oli "pakko" nähdä, niin toimiva tulivuori ja aktiivinen laavavirta. Tiedossa oli, että ovat hieman kaukana toisella puolen saarta, joten maanantai oli kutakuinkin ainut mahdollinen päivä. Tulivuoren opastuskeskus ei ole aamupäivin auki, joten läksimme puolen päivän jälkeen aamulenkin jälkeen). Mauna Kea:n ja Mauna Loa:n välistä saaren halki Hiloon. Ilmasto vähän vaihtui -- vuoret kun ovat 4,2km korkeita ja niiden välinen satulakin reilu 2km. Alamäessä alkoi ensin tihuttaa ja Hilossa tuli reippaitakin kuuroja. Hilossa pikainen ateriointi ja siitä kohti Volcano:a. Matkalla piipahdimme ihailemassa orkideajalostamoa, "muutama" kuva tuli napattua heidän omista hybrideistään.

Laavavirran alapään risteys tuli missattua, eikä ollut enää intoa tehdä lisälenkkiä sateessa joten se jäi. Sensijaan kävimme vilkaisemassa amerikkalaismallisesti saatuvettavat (autolta max 10m) tulivuoren huipun/kraaterin jossa pimeällä kai näkyisi laavan hehkua ja muutaman höyryaukon. Kuumat höyryt mukavasti lämmittivät viileässä tihkusateessa.

Tulivuoren kraaterin rikkisavutTulivuoren kraaterin rikkisavut Ulkoilmahöyrysauna Ulkoilmahöyrysauna

Tulivuorelta lähtiessä Here -maps ehdotti, suorastaa vaati ajamaan takaisin Hilon kautta. Kartasta katsoen vaihtoehtoinen reitti Kailua-Konan kautta "ei voinut olla paljoa pidempi", joten lähdimme sieltä. No, olihan se vähän pidempi ja varsinkin kiemuraisempi ja mäkisempi, mutta kyllä Here:n navigointiehdotuksessakin oli omituinen yli puolen tunnin turha lenkki Konan ja Waikoloan välillä. Loppu pimeässä vuoristoteitä. Porukka oli aika väsynyttä kun olimme heränneet ja nousseet aamulla turhan aikaisin, osa 02, viimeinenkin 04. Kämpille palattua suoraan nukkumaan ja hyvin sitä unta sitten vielä riittikin, melkein viiteen... Vähän turhan pitkä oli kyllä päivä tähän väliin.